NAJVAŽNIJI deo drugog kotla na ugalj, tzv.”eko-bubanj”, spušten je nakon remonta kroz krov postrojenja Gradske toplane u Kruševcu.

U ovom preduzeću predočavaju da će nakon postavljanja kotla, povezivanja sa ložištem, ispitivanja pritiska i izolacije,novi kotao biće pušten u rad najkasnije do 20. marta.- Vrednost ove investicije iznosi 120 miliona dinara,a radovima smo smanjili smo gubitke na mreži za nekih 30 posto i u godinama koje dolaze trudićemo se da dobijemo što bolji kvalitet grejanja – navodi Dušan Gvozdenović, direktor JKP Gradska Toplana Kruševac, dodajući da se grejanje biti obezbeđeno kombinovanim modelima, odnosno kroz različite sirovine: ugalj i gas.
Sličan poduhvat nakon remonta prvog kotla izveden je u oktobru 2019. godine. Iz vazduha je tada, kao i danas, ubačen kotao težak čak 53 tone, uz pomoć specijalnih mašina, sa milimetarskim podešavanjima i posebno obučenim majstorima za rad na visinama.
Izvor: https://www.novosti.rs/srbija/vesti/968614/kroz-krov-spusten-ogroman-eko-bubanj-pogledajte-danasnju-akciju-gradskoj-toplani-krusevac-foto